Am avut o întrevedere foarte bună cu dl Sebastian Kurz, Preşedintele în exerciţiu al OSCE

Am avut o întrevedere foarte bună cu dl Sebastian Kurz, Preşedintele în exerciţiu al OSCE, Ministrul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Republicii Austria, aflat în vizită la Chișinău.

Am discutat aspecte cu privire la reglementarea diferendului transnistrean, precum și dinamizarea relaţiilor moldo-austriece.

Am exprimat speranța că președinția austriacă a OSCE va contribui la impulsionarea procesului de negocieri cu privire la reglementarea diferendului transnistrean. Am transmis viziunea Președinției Republicii Moldova și pașii pe care îi propunem să fie înfăptuiți în viitorul apropiat. Abordarea urmează a fi de pachet: soluționarea a 4 subiecte de importanță majoră pentru cetățenii de o parte și de altă parte a malurilor Nistrului.

Reiterez faptul că procesul de soluționare a diferendului transnistrean trebuie să finalizeze prin reintegrarea Moldovei cu Transnitria, cea din urmă avînd un statut special în cadrul țării. Deși avem diferite viziuni cu Guvernarea asupra multor subiecte de poitica interna si externa, în ceea ce ține de reintegrarea țării pledez pentru o abordare în format comun și cooperare pentru a găsi soluții optime în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Am comunicat despre intenția de a organiza și desfășura, în comun cu OSCE, la finele anului 2017, la Chișinău, o Conferință Internațională cu tema: „Republica Moldova – teritoriu de stabilitate şi dezvoltare sau o nouă provocare în relaţiile dintre Est şi Vest”.

Consider binevenită decizia Guvernului Austriei care a deschis, recent, la Chişinău o Misiune diplomatică permanentă pentru extinderea și aprofundarea relaţiilor bilaterale.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.