Am avut o întrevedere de rămas bun cu E. S. James D. Pettit, Ambasadorul al SUA în Republica Moldova

Am avut o întrevedere de rămas bun cu E. S. James D. Pettit, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, care își finalizează mandatul de ambasador în țara noastră.

În cursul dialogului, am abordat mai multe subiecte cu privire la situația din politica internă și externă a țării, precum și starea actuală a relațiilor moldo-americane.

Am apreciat buna cooperare dintre statele noastre în diverse domenii de interes comun și am mulțumit pentru ajutorul financiar acordat țării noastre, în special, în implementarea proiectelor sociale.

Am pledat pentru dinamizarea dialogului bilateral pe toate dimensiunile, inclusiv prin organizarea vizitelor şi întrevederilor la nivel înalt.

Am reiterat faptul că Republica Moldova trebuie să promoveze o politică externă echilibrată, să aibă relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, să fie prieten cu toții, dar nu împreună cu cineva împotriva cuiva.

Mi-am exprimat încrederea că odată cu numirea noului ambasador, relaţiile moldo-americane vor cunoaşte și în continuare un ritm ascendent de dezvoltare în diverse domenii de interes reciproc.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.