Am avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Republicii Finlanda în Republica Moldova

Am avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Republicii Finlanda în Republica Moldova, cu sediul la București, E.S. Pohjanheimo Paivi.

În cursul dialogului am apreciat activitatea prodigioasă a dnei Ambasador în țara noastră pe parcursul mandatului. Am menționat că relațiile bilaterale dintre statele noastre sunt foarte bune. Avem semnate 6 acorduri bilaterale ceea ce constituie o bază bună pentru dezvoltarea cooperării pe multiple planuri.

De asemenea, am menționat interesul Moldovei pentru preluarea experienței Republicii Finlanda în mai multe domenii, inclusiv în cel politic. Faptul că pe data de 14 aprilie, în Finlanda, au avut loc alegerile parlamentare și conducerea organului legislativ deja a fost aleasă – este un bun exemplu pentru noi.

În alt context am salutat sprijinul acordat de Finlanda Republicii Moldova prin intermediul programelor UE, cum ar fi cele de twinning şi EUBAM. Am adus mulțumiri pentru cooperarea şi pe dimensiunea de securitate, pentru asistența Finlandei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Pe final am reiterat faptul că instituția prezidențială este interesată și continuă să promoveze o politică externă echilibrată, să construiască relații de bună cooperare atît cu țările din Est, cît și din Vest.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.