Am avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții grupului de inițiativa privind organizarea Forumului Etniilor din Republica Moldova

Am avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții grupului de inițiativa privind organizarea Forumului Etniilor din Republica Moldova, în contextul Anului Ștefan cel Mare şi Sfînt. La ședință au participat președintele Comisiei pentru relații interetnice din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova, Elena Beleacova, și conducători ai comunităților republicane: ucraineană, rusă, găgăuză, bulgară, azeră, belarusă, greacă.

Forumul va avea loc pe 21 aprilie 2018, la Palatul Republicii, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova. Organizatorii Forumului sînt Comisia pentru relații interetnice din cadrul Consiliului Societății civile de pe lîngă Președintele Republicii Moldova, în colaborare cu conducătorii organizațiilor etnoculturale republicane și teritoriale.

Am menționat că tema principală a Forumului – păstrarea și dezvoltarea statalității Republicii Moldova, care este casa comună pentru reprezentanții tuturor etniilor ce conlocuiesc în ea – este una deosebit de actuală pentru țara noastră.

Mi-am exprimat încrederea că organizarea unor astfel de evenimente contribuie la deșteptarea în conștiința întregului popor al Moldovei, indiferent de apartenența etnică, a sentimentului de unitate, coeziune, fermitate și curaj de a riposta oricăror riscuri, decizii și acțiuni menite să afecteze statalitatea Republicii Moldova.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.