Am avut o întrevedere de lucru cu Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban

Am abordat mai multe subiecte de o importanță majoră pentru chișinăuieni, în special acțiunile întreprinse de autoritățile municipale în combaterea și prevenirea infectării populației cu COVID-19.

1-7-300x208 Am avut o întrevedere de lucru cu Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban

Potrivit edilului, actualmente 80 la sută din acțiunile primăriei sînt concentrate în lupta cu virusul de tip nou și evitarea la maximum a infectării în masă a cetățenilor, orașul fiind cel mai vulnerabil în acest sens. Împreună cu specialiștii sînt analizate mai multe scenarii de intervenție care ar permite evitarea unor situații mai grave.

Totodată, Ion Ceban a relatat că în capitală continuă acțiunile de dezinfectare a spațiilor publice, curților și scărilor blocurilor, a terenurilor de joacă pentru copii, etc.

Vorbind despre necesitatea asigurării în continuare a bunei funcționări a capitalei, Ion Ceban a menționat că recent a solicitat Guvernului sprijin pentru acoperirea cheltuielilor pe care le suportă municipalitatea din cauza că transportul este gratuit.

Am salutat munca și acțiunile întreprinse de municipalitate în perioada de criză. Am dat asigurări că vom acorda tot sprijinul posibil pentru a depăși problemele cu care se confruntă întreaga societate.

În context am specificat că așa cum a fost stabilit anterior, din bugetul de stat vor fi alocate mijloace suplimentare pentru investițiile capitale din municipiul Chișinău, în special cele legate de construcția drumurilor și infrastructură.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.