Am avut o întrevedere de lucru cu președintele Consiliului de Administrare al companiei ”Gazprom”, dl. Aleksei Miller

În cadrul Forumului Economic de la Sankt Petersburg, am avut o întrevedere de lucru cu președintele Consiliului de Administrare al companiei ”Gazprom”, dl. Aleksei Miller.

Am examinat modul și perspectivele de cooperare în sectorul energetic. În special, am discutat chestiuni ce țin de livrarea gazului rusesc în Moldova și tranzitul acestuia pe teritoriul republicii.

Au fost obținute înțelegeri privind lansarea negocierilor ce țin de condițiile noilor contracte de livrare și de tranzit a gazelor începînd cu 1 ianuarie 2020.

În anul 2018, SA „Gazprom” a livrat Moldovei gaze în volum total de 2,9 miliarde metri cubi, ceea ce înseamnă cu 8,4% mai mult decît în anul 2017 (2,7 miliarde metri cubi). Contractele de livrare a gazelor către consumatorii Moldovei și tranzitul gazelor pe teritoriul țării noastre, semnate de SA „Gazprom” și SA „Moldovagaz”, sînt valabine pînă la sfîrșitul anului 2019.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.