Am avut o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în RM

Am discutat un spectru larg de chestiuni ce țin de dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic dintre țările noastre în cele mai importante domenii. Am fost unanimi în opinia că pandemia de coronavirus nu poate fi un impediment în dialogul dintre Moldova și Rusia, exprimîndu-ne convingerea că această criză globală va uni și mai mult popoarele noastre frățești.

90815454_4222553524437287_2866361203691618304_o-300x212 Am avut o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în RM

În acest context, i-am exprimat recunoștință conducerii Rusiei pentru lotul de asistență medicală sub formă de teste, medicamente și echipamente, care este pregătit pentru a fi expediat la Chișinău. Am menționat că ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova colaborează activ cu ”Rospotrebnadzor” în vederea realizării cu succes a acestei misiuni.

De asemenea, am adresat mulțumiri Federației Ruse pentru onorarea promisiunii de a oferi Republicii Moldova, în cel mai scurt timp, un credit în valoare de 200 de milioane de euro pentru reparația drumurilor. Partea rusă a aprobat deja modificările respective în bugetul pentru anul 2020, iar autoritățile moldovenești urmează să opereze aceleași modificări în bugetul țării noastre, în timpul apropiat.

În încheierea discuției am abordat problema evacuării cetățenilor Federației Ruse, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova și și-au manifestat dorința să revină acasă. Am exprimat disponibilitatea conducerii Moldovei de a acorda sprijinul necesar pentru organizarea curselor aeriene speciale. Totodată, m-am adresat către partea rusă cu solicitarea de a asigura transportarea cetățenilor Republicii Moldova de la Moscova spre Chișinău, cu aceleași curse aeriene.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.