Am avut o întrevedere de lucru cu noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu

Am avut o întrevedere de lucru cu noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu, care a depus astăzi jurămîntul. L-am felicitat cu ocazia numirii în această funcție de răspundere și i-am urat succes!

Consider că dl Popescu este un profesionist, iar propunerea Prim-ministrului, Maia Sandu de a înainta candidatura sa la această funcție, este o decizie corectă. Mi-am exprimat speranța în vederea unei bune colaborări cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în frunte cu o nouă conducere.

În același timp, am constatat cu regret lipsa aproape totală a unei colaborări dintre Administrația Președintelui și MAEIE în perioada fostului ministru. În context, am indicat necesitatea efectuării unei analize a activității unor ambasadori ai Republicii Moldova, care, în această perioadă, dezinformează partenerii noștri externi cu privire la procesele politice care au loc în țară. Dl Popescu a menționat că statutul de ambasador îi obligă să prezinte statul în ansamblu și nu un partid politic, așa cum se întîmplă în prezent.

În cursul dialogului am mai discutat chestiuni ce țin de promovarea unei politici externe echilibrate a Moldovei și am menționat importanța menținerii tuturor acordurilor internaționale încheiate de Republica Moldova, inclusiv cu Uniunea Europeană. De asemenea, am reiterat interesul obiectiv al țării noastre privind restabilirea parteneriatului deplin cu Federația Rusă.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.