Am avut o întrevedere de lucru cu Mike Quigley, membru al Camerei Reprezentanților Congresului SUA

Am avut o întrevedere de lucru cu Mike Quigley, membru al Camerei Reprezentanților Congresului SUA, care se află cu o vizită în Republica Moldova.

În cadrul discuției, am făcut un schimb de opinii cu privire la situația actuală și perspectivele de dezvoltare a dialogului strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii. Am subliniat importanța recunoașterii noului Guvern al RM și a majorității parlamentare de către administrația americană și am apreciat pozitiv activizarea vizitelor reprezentanților puterii executive și legislative a SUA la Chișinău.

În context, am reiterat intenția Administrației Președintelui Republicii Moldova de a continua realizarea unei politici externe echilibrate în strînsă coordonare cu Guvernul și Parlamentul RM.

L-am asigurat pe oaspetele american de poziția fermă a Chișinăului în ceea ce privește menținerea în vigoare a tuturor acordurilor internaționale ale țării noastre, inclusiv cele cu Uniunea Europeană. Totodată, Republica Moldova va continua să restabilească relațiile strategice cu Federația Rusă.

Totodată, i-am comunicat congressmanului despre intenția de a efectua o vizită la New York, în luna septembrie curent, unde, pentru prima dată după anul 2005, șeful statului moldovenesc va ține un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. În cursul vizitei peste ocean se preconizează, de asemenea, organizarea unor întrevederi bilaterale, inclusiv cu reprezentanți ai administrației SUA.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.