Am avut o întrevedere de lucru cu delegația Parlamentului European, condusă de vicepreședintele Parlamentului European

Am avut o întrevedere de lucru cu delegația Parlamentului European, condusă de vicepreședintele Parlamentului European, reprezentantul Finlandei, doamna Heidi Hautala. La întrevedere a participat și șeful Delegației Comisiei Europene în Moldova, Peter Michalko.

Am exprimat mulțumiri partenerilor europeni pentru recunoașterea noii guvernări legitime din Republica Moldova, pentru susținerea permanentă și activă a țării noastre privind realizarea acordurilor semnate și a implementării reformelor, precum și pentru asistența financiară fără precedent acordată Moldovei.

I-am asigurat pe reprezentanții Parlamentului European de faptul că Administrația Președintelui, în strînsă colaborare cu Guvernul și majoritatea parlamentară vor respecta angajamentele ce țin de acordurile semnate cu partenerii occidentali și, în primul rînd, cu Uniunea Europeană. Am menționat că aceste acorduri vor rămîne în vigoare și vor fi realizate.

În context, am menționat necesitatea obiectivă a implementării unor reforme adevărate și nu „decorative”, deoarece majoritatea covîrșitoare a populației Moldovei, care susține noua guvernare, așteaptă schimbări spre bine. De asemenea, am subliniat faptul că Președintele, Prim-ministrul și majoritatea parlamentară sunt dispuși să realizeze reforme radicale în țară.

De asemenea, am menționat faptul că susținerea deplină acordată noii guvernări de concetățenii noștri și susținerea masivă din partea celor mai importanți parteneri ai Republicii Moldova – și din Vest, și din Est – este o șansă excelentă pentru dezvoltarea țării și noi suntem obligați să o valorificăm.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.