Am avut o întrevedere de lucru cu bașcanul Autonomiei Găgăuze, doamna Irina Vlah

Am discutat subiecte cu privire la viața social-economică a regiunii, inclusiv măsurile întreprinse de autoritățile locale în contextul prevenirii și combaterii infectării populației cu virusul COVID-19.

img_0035-300x204 Am avut o întrevedere de lucru cu bașcanul Autonomiei Găgăuze, doamna Irina Vlah

Doamna Vlah m-a informat că toate acțiunile întreprinse de administrația autonomiei sînt realizate în strictă conformitate cu deciziile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale. Pînă în prezent în regiune au fost confirmate 17 persoane infectate cu COVID-19, iar 621 se află sub supraveghere. Spitalul din Comrat, cu o capacitate de 75 de locuri, este amenajat pentru tratarea bolnavilor infectați cu virusul de tip nou.

Cadrele medicale dispun de toate echipamentele de protecție necesare. Populația este informată cu privire la riscurile și consecințele legate de încălcarea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență. Potrivit bașcanului, situația din regiune este ținută sub control.

Am menționat importanța respectării stricte, în special în perioada sărbătorilor pascale a restricțiilor impuse de autorități, pentru a depăși mai rapid criza cu care ne confruntăm. Am subliniat că actuala conducere a statului este dispusă să ofere tot sprijinul necesar în acest sens.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.