Am avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer

Am discutat mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale, inclusiv despre raporturile comercial-economice. Am constatat dinamica ascendentă a cooperării între țările noastre și am reiterat faptul că Republica Moldova și Republica Turcia au semnat Acordul de parteneriat strategic.

Am adus mulțumiri părții turce pentru asistența acordată Republicii Moldova în domeniul umanitar, social, cultural și alte domenii, în special, în Autonomia Găgăuză.

Am comunicat Ambasadorului Turciei despre ultimele evenimente politice din țara noastră. Am subliniat faptul că majoritatea parlamentară și Guvernul Republicii Moldova împreună cu Președintele țării promovează o politică internă și externă bazată pe consens național, cu excluderea factorilor ideologici și geopolitici, ceea ce ne va permite să construim relații de parteneriat cu mai multe țări.

La finele întrevederii am vorbit despre o eventuală vizită a Președintelui Republicii Moldova în Turcia, în toamna anului curent. Amintesc că Președintele Turciei Recep Tayyıp Erdoğan a întreprins o vizită oficială în țara noastră în octombrie 2018.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.