Am avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Gudsi Osmanov

Am discutat diverse chestiuni cu privire la relațiile bilaterale în domeniul comercial-economic, energetic și cel umanitar. Am constatat un potențial enorm al țărilor noastre care nu a fost valorificat pe deplin și am pledat pentru dinamizarea raporturilor în toate direcțiile de interes comun.

În context, am subliniat importanța organizării celei de-a patra ședințe a Comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică, care nu s-a convocat din anul 2012. Totodată, este preconizată și organizarea unui business forum în cadrul acestei comisii și atragerea companiilor azere în participarea la expozițiile tematice din Republica Moldova.

Am reiterat interesul Republicii Moldova privind atragerea investitorilor din Azerbaidjan în realizarea proiectelor de infrastructură. În special, pentru noi prezintă un mare interes experiența companiilor din această țară în construcția drumurilor.

Mi-am exprimat recunoștința față de conducerea Azerbaidjanului pentru susținerea semnificativă oferită țării noastre în realizarea proiectelor sociale, în special în Autonomia Găgăuză. Astfel, în orașul Ceadîr-Lunga, cu susținerea Fundației “Heydar Aliyev”, se finalizează lucrările de construcție a unui Centrul cultural-educațional. Acest lucru a fost posibil în rezultatul înțelegerii cu Președintele Azerbaidjanului Ilham Aliyev, în timpul vizitei mele oficiale la Baku, din luna iunie 2017.

De asemenea, i-am adresat mulțumiri părții azere pentru invitația la Forumul global de la Baku, la care am avut onoarea să particip în anii 2018 și 2019. Examinez posibilitatea de a participa la următorul Forum, care este preconizat în perioada 12-14 martie, 2020.

În încheierea întrevederii, am reiterat invitația adresată dlui Ilham Aliyev de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova, în anul viitor.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.