Am avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova

Am avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, ES Gudsi Dursun oglu Osmanov.

În cadrul dialogului am trecut în revistă stadiul actual al relațiilor moldo-azere, pledînd pentru aprofundarea și extinderea raporturilor de cooperare.

Am exprimat gratitudine conducerii Azerbaidjanului pentru susținerea semnificativă oferită țării noastre în realizarea mai multor proiecte sociale. În context am reiterat că în anul curent, în orașul Ceadîr-Lunga va fi dat în exploatare un Centru cultural-educațional, edificat cu susținerea Fundației “Heydar Aliyev”. Acest lucru a fost posibil grație înțelegerii la care am ajuns cu Președintele Ilham Aliyev, în cadrul vizitei oficiale la Baku, în 2017.

Totodată ne-am referit la importanța desfășurării celei de-a patra ședințe a Comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică, care nu s-a convocat din anul 2012, fapt care va impulsiona interacțiunea cu mediul de afaceri din Azerbaidjan.

Pe finalul întrevederii am remarcat oportunitatea organizării unor vizite reciproce la nivel înalt, atît a Președintelui, Ilham Aliyev în Moldova, cît și a mea – în Republica Azerbaidjan.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.