Am avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul al Federației Ruse în RM, Oleg Vasneţov

Am făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relațiilor bilaterale, precum și situația pandemică în ambele state. Diplomatul mi-a comunicat că urmărește cu atenție și apreciază modul în care autoritățile gestionează criza provocată de virusul de tip nou, dînd asigurări că Federația Rusă susține aceste acțiuni.

1-17-300x220 Am avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul al Federației Ruse în RM, Oleg Vasneţov

În context, am transmis sincere mulțumiri partenerilor ruși, în special Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru sprijinul acordat Moldovei în momente atît de dificile. În special m-am referit la avionul oferit gratuit țării noastre pentru transportarea din China la Chișinău a echipamentelor de protecție, atît de necesare populației noastre, dar și la creditul în valoare de 200 mln. de euro, acordat de Federația Rusă Republicii Moldova.

În altă ordine de idei, am discutat despre acțiunile care sunt întreprinse cu prilejul marcării celor 75 de ani de la Marea Victorie, precum: vizita la domiciliu a veteranilor, renovarea monumentelor, amenajarea cimitirelor militare ș.a. Am fost unanimi în opinia că manifestațiile care ar implica un număr mai mare de persoane urmează a fi amînate pentru mai tîrziu, cînd efectele pandemiei vor fi diminuate și nu va exista risc de infectare pentru populație.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.