Am avut o întrevedere cu Vitalie Gorincioi, președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe din Moldova

Am avut o întrevedere cu Vitalie Gorincioi, președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe din Moldova, membru al Consiliului economic, pe lîngă Președintele Republicii Moldova.

Subiectul discuțiilor l-a constituit situația privind exportul producției agro-alimentare pe piața Federației Ruse, în special a fructelor, dar și soluționarea unor probleme legate de extinderea listei exportatorilor de produse horticole, acceptați pe piața rusă.

Am menționat că în urma înțelegerilor pe care le-am avut cu Președintele Federației Ruse Vladimir Putin, a crescut esențial exportul fructelor și legumelor pe piața Federației Ruse, inclusiv a strugurilor de 18 ori, a merelor de circa 3 ori, caiselor, vișinelor și cireșelor de 1,4 ori. Totodată, producătorii agricoli au obținut dreptul să exporte producția proprie prin toate punctele vamale ale Federației Ruse, ceea ce a simplificat semnificativ procesul de export.

Muncim în continuare pentru scoaterea tarifelor vamale la anumite categorii de produse, cum ar fi legumele, merele, perele, piersicile etc., fapt despre care voi discuta și mîine, în cadrul unei întrevederi cu șeful Serviciului Federal al Federației Ruse pentru supravegherea în domeniul protecției consumatorilor și bunăstării umane a FR, doamna Ana Popova.

Subiecte legate de lărgirea listei exportatorilor, categoriilor de produse, dar și eliminarea blocajelor tarifare o voi aborda la întrevederea pe care o voi avea săptămîna viitoare cu Vladimir Putin, la Soci.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.