Am avut o întrevedere cu vechii mei prieteni – Preşedintele FIDE, Kirsan Iliumjinov

Am avut o întrevedere cu vechii mei prieteni – Preşedintele FIDE, Kirsan Iliumjinov, vice-preşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Anatoli Karpov, şi conducătorul Federaţiei de Şah a Rusiei, Andrei Filatov. Am discutat despre evoluţia şahului şi colaborarea dintre federaţia moldovenească şi cea rusă, în acest an. La data de 28 ianuarie, curent, îl aşteptăm pe Kirsan Iliumjinov în vizită la Chişinău.

Împreună cu colegii, am vizitat Muzeul Şahului de la Moscova. Exponate unice, piese de şah de raritate, aparţinînd mai multor culturi şi epoci, cărţi, afişe, tablouri vechi. Astfel, în Muzeu este expus un afiş al turneului de şah desfăşurat în vara anului 1942, la Stalingrad, învingătorul căruia a devenit viitorul campion mondial, Vasili Smîslov.
Am jucat o partidă de blitz cu Anatoli Karpov, la una din mesele istorice.

Şcoala sovietică a şahului era cea mai avansată din lume. Totuşi, cel mai important moment este faptul că, în acea perioadă, şahul avea o popularitate enormă în întreaga lume. Voi continua să sprijin dezvoltarea şahului în Moldova şi popularizarea acestui joc. Ţara noastră este plină de copii şi tineri talentaţi, care deja au mai multe realizări în şah. Dar, este şi mai mare numărul celor care s-ar putea promova la cel mai înalt nivel nu doar în şah, ci şi în alte genuri de sport. Obligaţia statului e să le asigure acestora cele mai favorabile condiţii.

Principalul e că şahul nu are hotare. Şahul uneşte!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.