Am avut o întrevedere cu unul dintre liderii organizaţiei obşteşti „Delovaia Rossia” Igor Ceaika

Am avut o întrevedere cu unul dintre liderii organizaţiei obşteşti „Delovaia Rossia”, cunoscutul om de afaceri rus Igor Ceaika.

Într-o atmosferă prietenoasă, am discutat un spectru larg de aspecte importante ale cooperării economice moldo-ruse, în primul rînd, chestiunea privind investițiile mediului de afaceri rusesc în economia Moldovei.

Oamenii de afaceri din Rusia sunt dispuşi să investească în economia noastră, să creeze noi întreprinderi şi locuri de muncă. Dar, pentru realizarea acestor obiective este nevoie de a crea condiţii de activitate favorabile.

Am mulţumit domnului Igor Ceaika pentru interesul său faţă de colaborarea cu ţara noastră, precum şi pentru decizia de a finanţa integral restaurarea monumentului din sec. XIX, de la Vulcăneşti, dedicat victoriei armatei ruse în bătălia de la Cahul din anul 1770. Lucrările de reabilitare a monumentului sînt efectuate sub egida Preşedintelui Moldovei şi a başcanului Găgăuziei. Inaugurarea monumentului este planificată pentru toamna anului curent.

Totodată, am discutat mai multe chestiuni legate de organizarea şi desfăşurarea la Chişinău, a unui forum de afaceri moldo-rus, preconizat pentru luna septembrie, curent.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.