Am avut o întrevedere cu un grup de oameni de afaceri din cadrul companiei spaniole ACS Group

Am avut o întrevedere cu un grup de oameni de afaceri din cadrul companiei spaniole ACS Group – lider mondial în domeniul serviciilor în construcții inginerești, infrastructură și domeniul energetic, care are peste 200 mii de angajați în 85 de țări. Companie, cifra de afaceri a cărei constituie peste 40 de miliarde dolari pe an și care are o experiență de 50 de ani în implementarea proiectelor de infrastructură în zeci de state.

Am salutat prezența investitorilor spanioli în țara noastră și am menționat că voi acorda tot sprijinul necesar pentru stabilirea lor pe piața Moldovei, dat fiind că economia țării noastre, ca niciodată, duce lipsă de investiții în sectorul real al economiei. Reieșind din experiența companiei în diverse domenii, am îndemnat oamenii de afaceri să opteze pentru astfel de sectoare cum ar fi infrastructura țării, căile ferate, proiecte municipale, energetică. Am menționat că investitorii trebuie să examineze Moldova nu doar din punct de vedere al piețe interne, ci și ca oportunitate de ieșire pe piața rusă și europeană.

Moldova are nevoie de investiții străine, atît din Vest, cît și din Est, și pentru mine ca Președinte al țării, ca ex-ministru al economiei, este principial și foarte important să atrag un număr cît mai mare de investitori de încredere.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.