Am avut o întrevedere cu un grup de jurnaliști, experți, oficiali americani și europeni

Am avut o întrevedere cu un grup de jurnaliști, experți, oficiali americani și europeni, care se află în Moldova cu o vizită de documentare.

Din cadrul acestui grup fac parte reprezentanți ai The Economist, Deutsche Welle, German Marshall Fund, Comisia Europeană, Oficiul Cancelariei Guvernului German, Oficiul Federal de externe a Germaniei, NATO, GLOBSEC, Organizații non-guvernamentale cu sediul la Bruxelles și SUA.

Salut organizarea unor astfel de întrevederi în cadrul cărora oficialii din străinătate se pot informa din prima sursă despre situația social-politică din țara noastră, despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova.

Am discutat mai multe subiecte cu privire la politica internă şi externă a țării, prioritățile imediate ale instituției prezidențiale. O deosebită atenție am acordat situației social-economice din țară, reformelor, statutului de neutralitate al țării, soluționării conflictului Transnistrean și altor chestiuni.

Am subliniat că Moldova este o țară mică care trebuie să stabilească relații bune de cooperare cu toți vecinii, atît din Est cît și din Vest.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.