Am avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonator Rezident ONU în Republica Moldova

I-am adresat felicitări cu prilejul numirii în această funcție.

Am subliniat faptul că ONU reprezintă un partener important al Republicii Moldova, exprimîndu-mi convingerea că interacțiunea productivă va continua în vederea avansării agendei de dezvoltare a țării, inclusiv a obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Am apreciat înalt Agenda 2030 a ONU, care stabilește clar prioritățile și aspirațiile de dezvoltare la nivel mondial și la care Moldova s-a aliniat.

Am exprimat gratitudine pentru asistența oferită țării noastre prin intermediul Cadrului de parteneriat pentru dezvoltarea durabilă, în domenii cheie precum: guvernarea, drepturile omului și egalitatea de gen; creșterea economică durabilă și dezvoltarea socială incluzivă și echitabilă. Am menționat că mizăm în continuare pe expertiza și asistența tehnică ONU în realizarea priorităților naționale de dezvoltare în diverse domenii.

Pe finalul discuției, am reiterat poziția consolidată a conducerii de vîrf a Republicii Moldova cu privire la implementarea reformelor asumate și a tuturor acordurilor încheiate cu partenerii externi ai țării.

De asemenea, am relansat invitația în adresa Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, de a efectua o vizită oficială în țara noastră pe parcursul anului 2020.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.