Am avut o întrevedere cu Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril

Am avut o întrevedere cu Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril. Întrevederea a avut loc în Reşedinţa Patriarhală de la Mănăstirea Sfântul Daniil (Danilov) din Moscova.

L-am felicitat pe Sfinţia Sa cu luminoasa sărbătoare a Naşterii Domnului, pe care o vom marca curînd.

Am discutat despre necesitatea protejării şi consolidării valorilor familiei tradiţionale în ţările lumii ortodoxe. Este un imperativ de importanţă majoră în condiţiile în care valorile creştine sunt supuse deprecierii. Am specificat că, în prezent, Moldova este un avanpost al lumii ortodoxe, o avangardă a luptei pentru valorile creştine. Biserica Ortodoxă este instituția cu cea mai mare autoritate în societatea moldovenească.

Patriarhul Kiril a primit invitația mea de a efectua o vizită pastorală în Moldova şi de a participa la Congresul Mondial al Familiilor, care va avea loc la Chişinău, în luna septembrie, 2018. În cadrul aflării în Moldova am convenit ca Patriarhul Kiril să viziteze și alte regiuni ale țării, inclusiv Găgăuzia și regiunea transnistreană.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.