Am avut o întrevedere cu Rose Gottemoeller, Secretarul General adjunct al NATO

Am discutat relațiile dintre Republica Moldova și NATO la etapa actuală.

Am expus viziunea mea personală cu privire la deschiderea oficiului NATO la Chișinău, menționînd că o consider inoportună. Oficiul NATO la Chișinău ar face mai dificile negocierile privind soluționarea subiectului transnistrean. Reintegrarea țării este în topul subiectelor în agenda mea în calitate de șef al statului și sînt sigur de faptul că acum avem oportunitatea pentru a găsi soluții în acest sens.

De asemenea, am propus semnarea unui acord între NATO și Republica Moldova cu privire la recunoașterea neutralității țării noastre. Am convenit că se va lucra suplimentar pentru examinarea subiectului la nivel de experți.

M-am expus pentru continuarea cooperării pe unele subiecte pe care avem rezultate pozitive, cum ar fi lichidarea stocului de pesticide și altele. Sînt de părerea că trebuie să avem colaborare pe domeniile ce ar da o valoare adăugată sau ar soluționa unele sau alte probleme importante, dar care nu ar prezenta suspiciuni și neîncredere din partea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.