Am avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii observatorilor Institutului Internațional Republican (SUA)

Am avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii observatorilor Institutului Internațional Republican (SUA), în frunte cu membrul Congresului american, James T. Kolbe.

Am salutat decizia Misiunii de a delega în Moldova aproximativ 50 de persoane pentru a monitoriza desfășurarea campaniei electorale, unele dintre acestea se află în țara noastră încă din luna decembrie și se vor afla pînă la finele lunii martie.

În cadrul discuției, am apreciat înalt implicarea activă a statelor străine și a organizațiilor internaționale, care au delegat în Republica Moldova aproape 3 mii de observatori. Consider că prezența unui număr atît de semnificativ de observatori internaționali este o condiție importantă pentru organizarea unor alegeri corecte și transparente și prevenirea falsificărilor masive.

De asemenea, am comunicat observatorilor americani despre diversele riscuri ale desfășurării campaniei electorale, precum și despre eventualele scenarii ale evenimentelor după 24 februarie.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.