Am avut o întrevedere cu reprezentanții Diasporei moldovenești din cîteva țări ale lumii

Mai bine de 30 de delegați ai comunităților noastre din Rusia, Ucraina, Italia, Marea Britanie, Liban, SUA și Canada au participat la discuție.

În debutul discuției mi-am prezentat pe scurt viziunea cu privire la situația în Republica Moldova și am punctat patru probleme de bază. Este vorba despre exodul masiv al cetățenilor noștri din țară, dezbinarea artificială a societății pe criteriu geopolitic, problema identității naționale și problema diferendului transnistrean.

În concluzie am subliniat că la momentul de față există oportunitatea de a stabili o interacțiune reușită între Rusia și Occident, iar Republica Moldova poate deveni un asemenea ”teren”.

În general, dialogul cu reprezentanții Diasporei a fost unul sincer, constructiv, dar și emoțional, pentru că toți concetățenii noștri aflați peste hotare, în pofida viziunilor lor politice, sunt îngrijorați de situația actuală din Republica Moldova și de perspectivele dezvoltării ei în viitor.

Delegații au adresat mai multe întrebări din diverse domenii și au primit răspunsuri detaliate pe fiecare subiect. De asemenea, le-am comunicat că voi continua să organizez întrevederi cu cetățenii Moldovei în cadrul fiecărei vizite pe care o voi întreprinde în străinătate, inclusiv în țările occidentale.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.