Am avut o întrevedere cu reprezentanții companiei cu capital austriac Gebauer & Griller (GG Cables & Wires EE)

Am avut o întrevedere cu reprezentanții companiei cu capital austriac Gebauer & Griller (GG Cables & Wires EE), care își desfășoară activitatea în Zona Liberă Economică ”Bălți”. La întrunire a participat administratorul principal al ZEL, dl. Marin Ciobanu.

Compania GG Cables & Wires EE este un producător important de cabluri, fire și hamuri de cablu pentru industria auto, ascensoare și scări rulante, precum și pentru aplicații industriale speciale. Are uzine în Austria, Germania, Polonia, Cehia, Republica Moldova, SUA și alte țări. În Moldova GG Cables & Wires a investit deja peste 40 milioane de dolari, alocate atît lucrărilor de construcție cît și utilajului performant.

Oaspeții m-au informat despre recenta decizie a companiei de a extinde producerea pe alte 5000 mp, după ce suma totală a investiției va depăși 50 milioane de dolari, asigurînd peste 650 locuri noi de muncă în regiunea de nord a țării, cu un salariu mediu de peste 10 000 lei.

Am salutat decizia companiei și am dat asigurări că Administrația Prezidențială în strînsă coordonare cu Guvernul Republicii Moldova va depune și în continuare eforturile necesare pentru atragerea investițiilor directe străine, precum și pentru susținerea antreprenorilor autohtoni.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.