Am avut o întrevedere cu renumitul şahist moldovean, marele maestru internațional, Viorel Bologan

Am avut o întrevedere cu renumitul şahist moldovean, marele maestru internațional, Viorel Bologan, care m-a informat despre participarea sa la Congresul Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), care a avut loc la începutul lunii octombrie, la Batumi.

În cadrul Congresului a fost ales noul președinte al acestei organizații. Este vorba despre reprezentantul Rusiei, ex-viceprim-ministru al Federației Ruse, Arcadii Dvorkovici, candidatura căruia a fost sprijinită şi de Republica Moldova.

Am fost informat că, domnul Dvorkovici l-a invitat pe Viorel Bologan în echipa sa, în funcţia de director executiv (CEO) al FIDE. Numirea urmează să fie aprobată în cadrul şedinţei Consiliului prezidenţial al Federaţiei Internaţionale de Şah, preconizată pentru perioada 8-9 noiembrie, la Londra.

Totodată, Viorel Bologan a relatat că eu, în calitate de preşedinte al Federaţiei de Şah din Moldova, am fost ales în calitate de conducător al Zonei FIDE 1.8 (Moldova, Belarus, Azerbaidjan). Am fost unanimi în opinia că evenimentele menţionate vor juca un rol important în dezvoltarea şahului în ţara noastră.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.