Am avut o întrevedere cu rectorul Universității de Stat din Moscova “M.V. Lomonosov”, Viktor Sadovnici

În cadrul vizitei oficiale în Federația Rusă, am avut o întrevedere cu rectorul Universității de Stat din Moscova “M.V. Lomonosov”, Viktor Sadovnici, și am ținut un discurs în fața studenților și a profesorilor.

În timpul discursului, am vorbit despre principalele etape de dezvoltare a Republicii Moldova, specificul istoric și cultural, politica internă și externă, precum și despre legăturile de veacuri cu Rusia și poporul său. De asemenea, mi-am expus punctul de vedere cu privire la securitatea regională. O atenție deosebită am acordat viitoarelor alegeri parlamentare din februarie, strategiei de promovare a unui echilibru în politica externă, precum și respectării principiului constituțional al neutralității permanente a țării noastre.

În continuare am răspuns la întrebările studenților și profesorilor de la Universitatea de Stat din Moscova. Am remarcat interesul lor sincer față de Republica Moldova și poporul nostru.

Textul integral al discursului – pe linkul de mai jos:

http://www.presedinte.md/rus/discursuri/vystuplenie-prezidenta-respubliki-moldova-igorya-dodona-v-moskovskom-gosudarstvennom-universitete

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.