Am avut o întrevedere cu principele Ordinului creștin al Cavalerilor de Malta, dl. Thornbiorn Paterno Castello di Carcaci

Am avut o întrevedere cu principele Ordinului creștin al Cavalerilor de Malta, dl. Thornbiorn Paterno Castello di Carcaci din Italia care se află în țara noastră cu o vizită de familiarizare.

În cadrul dialogului, am discutat posibilitățile de colaborare în domeniul organizării și desfășurării unor activități și acțiuni de binefacere comune.

Am menționat că susținerea persoanelor cu nevoi speciale, a familiilor cu mulți copii, bătrînilor, persoanelor neajutorate constituie pentru mine o prioritate. În acest sens, după alegerile prezidențiale a fost creată Fundația de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”. Deja pe parcursul unui an Fundația a ajutat peste 100 mii de persoane, inclusiv: a acordat asistență tehnică grădinițelor din țară, a oferit peste 8.000 de ghiozdane și rechizite școlare elevilor din familiile social-vulnerabile cu mulți copii, a procurat implanturi Cohlear pentru zece copii cu deficiențe de auz, a acordat sprijin în efectuarea unor intervenții medicale, și multe altele.

De asemenea, am comunicat că pentru anul curent Fundația ”Din Suflet” își propune să realizeze mai multe proiecte: să ofere ghiozdane și rechizite școlare pentru circa 30 mii de elevi ce vor merge în clasa I, să construiască aproximativ 100 de complexe sportive în diverse localități ale țării, să ofere asistență necesară pentru încă 500 de grădinițe ș.a.

Am exprimat disponibilitatea să lansam proiecte comune în domeniile pe care le vom stabili.

De asemenea, l-am invitat pe dl Thornbiorn Paterno Castello să participe la Congresul Mondial al Familiei, care va avea loc în septembrie curent în țara noastră și care are drept scop promovarea valorilor familiale.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.