Am avut o întrevedere cu Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko

Am avut o întrevedere cu unul dintre cei mai cu autoritate lideri din țările CSI, Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko.

I-am mulţumit Preşedintelui Belarusului pentru invitaţia de a vizita această minunată ţară şi pentru posibilitatea de a avea un schimb de opinii complex pe mai multe dimensiuni ale relaţiilor bilaterale.

Am remarcat dezvoltarea consecventă a dialogului interstatal între Moldova şi Belarus la nivel de conducere. Am apreciat înalt cooperarea constructivă şi atenţia pe care o acordă conducerea Belarusului dezvoltării relaţiilor bilaterale.

Ne-am amintit cu plăcere discuţia deschisă şi sinceră pe care am avut-o la 14 aprilie, la Bişkek.

Am subliniat că noi, cei din Moldova, preţuim relaţiile tradiţionale cu Belarus şi sîntem dispuşi să menţinem pe viitor caracterul lor stabil şi eficient.

Mi-am exprimat disponibilitatea pentru valorificarea potenţialului existent în domeniul colaborării comercial-economice şi asigurarea unei traiectorii de creştere stabilă a comerțului bilateral.

Am exprimat părţii belaruse recunoştinţă pentru interesul faţă de mărfurile producătorilor agricoli moldoveni, menționînd că mizăm pe continuarea politicii autorităţilor belaruse privind accesul produselor moldoveneşti pe piaţa lor internă.

Salutăm consolidarea cooperării interregionale, în special dintre Autonomia Găgăuză şi regiunea Moghiliov din Belarus. În acest sens fiind preconizată semnarea unor documente de cooperare la nivel de administraţii raionale din Moldova şi Belarus.

Am transmis președintelui Republicii Belarus solicitările conaționalilor noștri care au fost abordate în cadrul întrevederii mele de ieri cu diaspora. Am primit asigurări că acestea vor fi examinate.

Astăzi, în relaţiile dintre Republica Moldova şi Republica Belarus a fost deschisă o nouă filă. Ne-am exprimat convingerea comună că raporturile dintre ţările noastre vor cunoaşte o dezvoltare progresivă.

L-am invitat pe dl Aleksandr Lukaşenko să viziteze Moldova în timpul cel mai apropiat.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.