Am avut o întrevedere cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev

În cadrul lucrărilor Forumului internațional de la Baku, am avut o întrevedere cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev. Aceasta este deja a doua întrevedere a mea cu liderul Azerbaidjanului.

Atît eu, cît şi Preşedintele Azerbaidjanului, am menționat interesul pentru continuarea amplificării relațiilor moldo-azere. Ne-am exprimat dorința de a intensifica cooperarea dintre țările noastre în sfera comercial-economică, precum și de a susține proiectele investiționale din domeniile energetic, social, cultural, al educației și științei.

Astfel, țara noastră este interesată de participarea partenerilor azeri în activitatea zonelor economice libere și a parcurilor industriale, dar și de participarea producătorilor azeri la expozițiile specializate, organizate cu regularitate în Moldova.

Mi-am exprimat satisfacția în legătură cu faptul că raporturile de colaborare dintre Moldova şi Azerbaidjan în sfera socială și în stabilirea de contacte interregionale sînt soldate cu rezultate concrete.

Am adresat mulțumiri omologului meu pentru asistența oferită Republicii Moldova, în special în edificarea unui centru cultural- educațional în orașul Ceadîr-Lunga, lucrările de construcție ale căruia au demarat cîteva zile în urmă. Sunt convins că acesta este doar începutul unei noi etape a cooperării bilaterale eficiente și consistente.

Am subliniat încă o dată poziția potrivit căreia Moldova este interesată de dezvoltarea parteneriatelor și în Vest, şi în Est.

Am reiterat invitația adresată Președintelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, de a vizita Republica Moldova.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.