Am avut o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului Regatului Danemarcei, doamna Pia Kjærsgaard

Am avut o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului Regatului Danemarcei, doamna Pia Kjærsgaard, care se află în Republica Moldova cu o vizită oficială.

Am discutat mai multe aspecte legate de relaţiile bilaterale. Am menţionat că raporturile diplomatice dintre Moldova şi Danemarca au fost stabilite în anul 1992, fiind înregistrată o evoluție pozitivă a dialogului la nivel politic superior.

În același timp, indicatorii înregistrați în domeniul comercial-economic sunt destul de modeşti: în primul semestru al anului curent, volumul schimbului comercial a constituit doar 7 mln. dolari, fiind, totuşi, atestată o creştere comparativ cu doi ani precedenți. Totodată, Moldova este interesată de investiții directe din Danemarca.

De asemenea, în cadrul dialogului am discutat despre politica internă a Moldovei în contextul viitoarelor alegeri parlamentare. Referindu-mă la politica externă a ţării noastre, am menţionat că Moldova trebuie să construiască relaţii echilibrate reciproc avantajoase atît cu Vestul, cît şi cu Estul.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.