Am avut o întrevedere cu preşedintele Milli Majlisului (Adunării Naţionale) a Azerbaidjanului, Oqtay Asadov

În cadrul dialogului ne-am pronunţat pentru consolidarea şi extinderea relaţiilor bilaterale, menţionînd că potenţialul existent al raporturilor moldo-azere nu este valorificat pe deplin. În mod special ne-am exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării interparlamentare.

Totodată, ne-am pronunţat pentru impulsionarea activităţii grupurilor de prietenie parlamentare, care în ultimul timp nu au organizat practic nici o activitate.

Am făcut un schimb de opinii pe marginea unor inițiative legislative, proiecte și programe la nivel de stat.

Am menţionat și importanța colaborării la nivel de partide. În timpul cel mai apropiat, colegii noştri din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova vor semna un acord de cooperare cu partidul „Nou Azerbaidjan”, condus de Ilham Aliyev.

În cadrul discuţiei am abordat subiectul privind reforma electorală din Moldova. Am menționat, că am propus trecerea Moldovei la sistemul electoral mixt, legea respectivă urmînd să fie adoptată în viitorul cel mai apropiat.

În cadrul întrevederii am scris un mesaj în cartea de onoare. Am urat fericire şi prosperare poporului azer.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.