Am avut o întrevedere cu Peter Michalko, Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova

Am avut o întrevedere cu Peter Michalko, Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, și Julie Stufft, Șeful Adjunct al Misiunii Diplomatice a SUA în țara noastră.

Am abordat în detaliu subiecte cu privire la situația actuală din Republica Moldova, rezultatele alegerilor din Chișinău precum și despre preconizatele vizite la Bruxelles și Washington.

Mi-am expus îngrijorarea în legătură cu situația curentă din țara noastră, în special, în legătură cu deciziile judecătorilor cu privire la alegerile locale din Chișinău. Consider că este vorba de o justiție selectivă cînd se anulează rezultatele ambilor candidați, ceea ce creează un precedent negativ în contextul alegerilor parlamentare preconizate peste cîteva luni.

De asemenea, am discutat despre vizita la Bruxelles, preconizată la sfîrșitul acestei săptămîni, în cadrul căreia voi participa la ”Crans Montana Forum”, precum și voi avea întrevederi bilaterale cu oficiali europeni.

Totodată, am informat reprezentanții SUA despre amînarea vizitei în Statele Unite ale Americii pentru o perioadă ulterioară.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.