Am avut o întrevedere cu omologul meu macedonian, dl. Gjorge Ivanov

Am avut o întrevedere cu omologul meu macedonian, dl. Gjorge Ivanov, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova la invitația mea.

În cadrul întrevederii am apreciat intensificarea dialogului între țările noastre la toate nivelele și creșterea volumul schimburilor comerciale cu Macedonia – cu 6% în 2017 comparativ cu anul 2016.

Totodată, am subliniat că potențialul economic al ambelor țări nu este valorificat în plină măsură și necesită dezvoltare sustenabilă, ceea ce poatre fi realizat prin atragerea investițiilor. În acest sens, Republica Moldova ar putea folosi experiența Macedoniei. Cele două țări au perspective bune de cooperare în sectorul vinicol, dar și în dezvoltărea turismului și dialogului cultural.

Cooperarea regională între Moldova și Macedonia se manifestă prin susținerea reciprocă în organizațiile regionale și internaționale. În primul rînd, dialogul fructuos are loc în cadrul Procesului de cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) și se datorează faptului că Macedonia este un partener de încredere cu o politică externă consecventă, responsabilă şi predictibilă.

În același context am reiterat că și Republica Moldova intenționează să construiască o politică externă echilibrată între Vest și Est, fără implicarea în jocuri geopolitice și strict pe baza intereselor naționale ale țării.

Cu plăcere am acceptat invitația dlui Ivanov de a întreprinde o vizită oficială în Macedonia. Am convenit ca aceasta să aibă loc în a doua jumătate a anului viitor.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.