Am avut o întrevedere cu o delegație din Vatican

Am avut o întrevedere cu o delegație din Vatican, condusă de Secretarul de Stat al Sfîntului Scaun, Eminența Sa, Cardinalul Pietro Parolin.

Am mulţumit oaspeţilor pentru participare la Congresul Mondial al Familiei, menţionînd comunitatea valorilor pe care le împărtășim, în special cele familiale.

În acest context, l-am informat pe Secretarul de Stat al Vaticanului despre decizia mea de a declara anul 2019 – Anul Familiei în Republica Moldova. Am subliniat că această iniţiativă este susținută de majoritatea populaţiei ţării noastre.

De asemenea, am exprimat recunoştinţă Papei de la Roma Francisc pentru ospitalitatea cu care am fost primit în cadrul vizitei mele la Vatican, în noiembrie, 2017.

Am exprimat gratitudine Sfîntului Scaun pentru că a fost receptiv la solicitarea părţii moldoveneşti şi a oferit credincioșilor noștri, care locuiesc în Italia, posibilitatea de a-şi organiza ceremoniile religioase în bisericile din această ţară.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.