Am avut o întrevedere cu o delegație de parlamentari lituanieni

Am avut o întrevedere cu o delegație de parlamentari lituanieni, reprezentanți ai grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Seimas-ului Republicii Lituania. Delegația este condusă de Jonas Liesys, vicepreședintele Seimas-ului.

Am salutat aflarea delegației lituaniene în Republica Moldova. Am remarcat activizarea dialogului politic moldo-lituanian la toate nivelurile, exprimînd gratitudine pentru asistența acordată țării noastre în diverse domenii, precum cel bancar, siguranța alimentelor, protecția socială, sănătate, combaterea spălării banilor și altele, precum și pentru sprijin în implementarea reformelor.

Totodată, am reiterat interesul pentru valorificarea deplină a potențialului de cooperare economică bilaterală, remarcînd creșterea schimburilor comerciale dintre statele noastre. Astfel, volumul comerţului exterior al RM cu Lituania în anul 2017 a constituit 21,5 milioane de dolari, iar în 2018 – 22,5 milioane.

Am exprimat mulțumiri părții lituaniene pentru intenția de a organiza la Chișinău, în perioada 2-4 decembrie curent a reuniunii speakerilor în formatul statelor nordice şi baltice (NB8).

Pe finalul întrevederii, am reiterat că Moldova trebuie să continue să meargă pe calea implementării reformelor europene, totodată, construind relații de bună cooperare atît cu țările din Vest, cît și din Est.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.