Am avut o întrevedere cu o delegație a oficialilor de rang înalt din Austria

Am avut o întrevedere cu o delegație a oficialilor de rang înalt din Austria, care se află cu o vizită în țara noastră. L-am salutat pe domnul Thomas Buchsbaum, Reprezentant Special al Parteneriatului Estic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Austria, doamna Christine Freilinger, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Austriei în Republica Moldova, și reprezentanții Ministerului Apărării din Austria. În cadrul discuției am abordat mai multe subiecte actuale ce vizează relațiile bilaterale dintre Moldova și Austria.

În mod special am remarcat sprijinul pe care l-a acordat Austria în calitate de stat ce a deţinut preşedinţia OSCE în anul 2017. Am anunțat că mizăm și în continuare pe susținerea Austriei în domeniul cooperării interstatale, în construirea relaţiilor cu institutele oficiale europene în contextul preluării de către Austria a preşedinţiei Uniunii Europene, din 1 iulie 2018. Am declarat că pledăm pentru o eficientizare maximă a cooperării dintre Republica Moldova şi Republica Austria.

Am făcut un schimb de opinii pe marginea realizării intereselor economice ale Moldovei în corespundere cu înţelegerile ce ţin de Acordul de Liber Schimb Comercial cu UE (DCFTA) şi noile oportunităţi generate de statutul de ţară-observator în cadrul UEEA.

Totodată, am menţionat interesul nostru pentru experienţa Austriei în promovarea statutului de neutralitate permanentă a ţării şi impactul acestuia în formarea conștiinței naționale şi în dezvoltarea statului. Le-am mulţumit colegilor austrieci pentru deschidere şi dorinţa de a oferi un sprijin amplu Moldovei în promovarea conceptului de consolidare a statutului de neutralitate al ţării noastre.

De asemenea, am discutat despre vizita în Republica Moldova a vice-cancelarului Austriei Heinz-Christian Strache și doamna ministru federal al afacerilor externe, Karin Kneissl, preconizată pentru luna iulie curent.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.