Am avut o întrevedere cu o delegație a Adunării Parlamentare a NATO, condusă de președintele acesteia

Am avut o întrevedere cu o delegație a Adunării Parlamentare a NATO, condusă de președintele acesteia, deputatul Seimas-ului lituanian, Rasa Jukneviciene, și Secretarul General al AP NATO, David Hobbs (Marea Britanie).

Am discutat o gamă largă de chestiuni cu privire la politica internă și externă a Republicii Moldova, reglementarea transnistreană și securitatea regională.

În mod special am menţionat că Moldova respectă cu strictețe principiul constituțional al neutralității permanente, în baza căruia promovează o politică echilibrată, menită să mențină relații de parteneriat reciproc avantajoase atît cu Vestul, cît și cu Estul.

În același timp, neutralitatea este condiția-cheie pentru păstrarea și consolidarea statalității moldovenești. Este important că poziția Președintelui Republicii Moldova este sprijinită de majoritatea populației, iar partenerii noștri externi o tratează cu înțelegere și respect.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.