Am avut o întrevedere cu noul Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko

Am discutat în detalii subiecte cu privire la politica internă, Găgăuzia și Transnistria, politica externă, situația din regiune, cooperarea bilaterală și multilaterală, ș.a.

Se pare că actuala guvernare nu va mai putea manipula așa cum au făcut de nenumărate ori pe parcursul ultimilor aproximativ 8 ani. Domnul Peter Michalko cunoaște îndeaproape situația din țara noastră, deoarece a activat în Republica Moldova în diverse funcții și în diferite perioade, din anii 90 pînă în prezent.

Uniunea Europeană este vecinul nostru și unul din cei mai importanți parteneri, iar dinamica relațiilor sper că va fi în creștere.

De asemenea, am pledat pentru intensificarea relațiilor de cooperare între Republica Moldova şi Uniunea Europeană în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii.

Planific în următoarele luni să întreprind o vizită la Bruxelles în cadrul căreia voi discuta agenda relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, cu mai mulți oficiali.

Am convenit cu ambasadorul să avem un dialog constructiv și continuu.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.