Am avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale al Emiratelor Arabe Unite

Am avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale al Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Salut prezenţa oficialului şi a membrilor delegaţiei la noi în țară. Am discutat despre o colaborare eficientă în domeniul economic și sectoarele care ar fi prioritare pentru Republica Moldova. Este vorba despre sectorul de prestare a serviciilor, sectorul financiar, tehnologiilor informaționale și telecomunicațiilor, sectorul agricol. Am menționat că există un potențial nevalorificat în domeniile menționate.

Susțin deplin semnarea celor 2 acorduri dintre Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite, în domeniul promovării şi protejării reciproce a investiţiilor, precum şi în domeniul evitării dublei impuneri şi prevenirii evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe veni.

Am exprimat interesul de a spori investiţiile de capital în țara noastră, precum şi de a intensifica contactele interstatale între RM şi EAU.

În acest sens, în viitorul apropiat la invitația personală, în Moldova vor veni înalți oficiali și reprezentanți ai mediului de afaceri din EAU.

Am subliniat necesitatea dinamizării dialogului politic bilateral, inclusiv prin organizarea vizitelor la nivel înalt, care ar impulsiona cooperarea în mai multe domenii de interes comun.

Am acceptat cu satisfacție invitația de a vizita EAU în cel mai scurt timp și am discutat posibilitatea organizării unui business forum în cadrul acestei vizite.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.