Am avut o întrevedere cu membrii Parlamentului European, care se află în vizită în Republica Moldova

În cadrul dialogului am abordat mai multe subiecte importante cu privire la politica internă şi externă a țării, dar și cu privire la soluționarea conflictului transnistrean.

Ideea de bază pe care am expus-o delegaților europeni constă în necesitatea păstrării unui echilibru în politica externă a Republicii Moldova. Vedem deja exemple dramatice care ne demonstrează că atunci cînd suntem puși în situația să alegem ”sau – sau”, apare dezechilibrul și destabilizarea în țară.

Am subliniat că Președintele Republicii Moldova nu este și nici nu poate fi antieuropean sau proeuropean, ci doar – pro-Moldova, iar o dezvoltare durabilă și stabilă a țării poate fi obținută doar atunci cînd vom avea relații de prietenie atît cu Estul, cît și cu Vestul, în favoarea cetățenilor țării noastre.

În continuarea dialogului am răspuns la numeroase întrebări ale deputaților europeni și am clarificat astfel poziția Președinției Republicii Moldova, unica instituție de stat cu legitimitatea maxima care se bazează pe încredere din partea poporului, confirmată de sondajele de opinie.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.