Am avut o întrevedere cu Maiestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor

În continuarea vizitei de lucru la Bruxelles, am avut o întrevedere cu Maiestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor.

Am constatat cu satisfacție existența unui dialog activ între țările noastre și am optat pentru consolidarea în continuare a legăturilor din sfera politică, comercială și economică. Am remarcat importanța relațiilor dintre Republica Moldova și țările Benelux în legătură cu care am lansat propunerea de a examina posibilitatea organizării unei vizite la Chișinău a miniștrilor de externe ai celor trei state.

De asemenea, am salutat dezvoltarea continuă a contactelor bilaterale la nivel parlamentar și am evidențiat reuniunea productivă de la Bruxelles din 5 septembrie curent cu președintele Senatului Belgiei, Sabine Laruelle.

Totodată, am exprimat recunoștință guvernului federal pentru susținerea Republicii Moldova în eforturile de implementare a reformelor în conformitate cu standardele europene. De asemenea, mizăm pe asistența autorităților belgiene competente în lupta împotriva corupției.

În altă ordine de idei, am constatat implementarea insuficientă a potențialului comercial și economic existent, dat fiind că comerțul dintre țările noastre a scăzut, iar importurile din Belgia depășesc semnificativ exporturile. În context, am salutat inițiativa de organizare a forumurilor de afaceri reciproce și am îndemnat investitorii din Belgia să participe la proiectele de infrastructură ambițioase, lansate în Moldova.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.