În Regatul Belgiei am avut o întrevedere cu Jan Jambon, Ministru-președinte al Flandrei

Prima întrevedere din cadrul vizitei de lucru în Regatul Belgiei am avut-o cu Jan Jambon Ministru-președintele Flandrei, regiunea cu cel mai avansat grad de industrializare a țării și una dintre cele mai dezvoltate din Europa.

Am apreciat înalt relațiile bilaterale la nivelul guvernelor naționale, subliniind, totodată, interesul țării noastre pentru dezvoltarea unor parteneriate reciproc avantajoase cu regiunile Belgiei, în toate domeniile de interes comun.

În context, am salutat intenția cercurilor de afaceri flamande de a efectua o vizită la Chișinău în toamna anului curent în vederea stabilirii unor contacte cu partenerii moldoveni. Totodată, am optat pentru ca businessmenii din Moldova să efectueze vizite de răspuns în Belgia, inclusiv în Flandra.

Am subliniat că partea moldovenească este dispusă să ofere comunității de afaceri din Belgia posibilități largi de cooperare regională datorită acordurilor de liber schimb ale Moldovei cu țările CSI, UE, Turcia și Europa de Sud-Est.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.