Am avut o întrevedere cu Iskender Kemal Okyay, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova

Am discutat subiecte cu privire la relațiile bilaterale, mersul lucrărilor de reparație a Președinției, pachetul de legi cu privire la Găgăuzia, ș.a.

În cursul discuției am subliniat că voi insista în continuare ca legile cu privire la Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia, să fie aprobate în redacția propusă de grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile.

De asemenea, am discutat despre situația cu privire la postul public regional de televiziune GRT. Am declarat că condamn încercarea de a supune politic mass-media, în special, tentativele care au loc asupra postului de televiziune GRT. Instituțiile mass-media din Republica Moldova trebuie să fie libere, iar partidele politice să nu fie implicate în aceste situații.

Am mulțumit pentru suportul pe care îl acordă prietenii noștri turci, atît pentru proiectele sociale din Găgăuzia cît și pentru reparația sediului Președinției. Am subliniat că mersul lucrărilor de reparație se desfășoară conform planului stabilit. Totodată, mi-am exprimat speranța că la finele lunii august, președintele Turciei va sosi în Republica Moldova pentru a inaugura împreună sediul instituției prezidențiale.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.