Am avut o întrevedere cu guvernatorul regiunii Kursk, Aleksandr Mihailov

Cu această regiune, Moldova are relaţii tradiționale bune şi consolidate, inclusiv prin intermediul oraşelor înfrăţite.

I-am adresat domnului Aleksandr Mihailov cuvinte de recunoştinţă pentru asistenţă şi contribuţie plenară în organizarea şi desfăşurarea, în regiunea Kursk, a Festivalului Interregional „Mărţişor-2018”.

I-am mulţumit guvernatorului regiunii Kursk pentru semnarea protocoalelor privind stabilirea relaţiilor de înfrăţire între oraşul Jeleznogorsk şi raionul Basarabeasca, precum şi raionul Kurciatov şi raionul Ocniţa, documente ce au fost semnate la 29 martie, curent. În opinia noastră, aceste noi relaţii vor contribui la intensificarea cooperării noastre, precum și la dinamizarea relaţiilor multilaterale între regiunea Kursk şi Moldova.

Am exprimat recunoștință domnului Aleksandr Mihailov pentru invitaţia de a participa la acţiunile solemne, dedicate aniversării a 75-a a Victoriei în Bătălia de la Kursk, care vor avea loc în perioada 22-23 august, 2018, cît şi pentru inițiativa de a organiza participarea la aceste acţiuni a unei delegaţii a veteranilor din Republica Moldova – participanţi la Bătălia de la Kursk. Am menţionat că o delegație a reprezentanților din Moldova va fi prezentă la acest eveniment.

Totodată, i-am mulţumit domnului Mihailov pentru contribuție în dezvoltarea relaţiilor comercial-economice, în susţinerea businessului mic şi mijlociu în raioanele şi oraşele înfrăţite din regiunea Kursk, în special, pentru platoul eferit gratuit pentru producţia de origine moldovenească în cadrul Tîrgului Universal Interregional, care va avea loc la Kursk, în perioada 8-10 iunie, 2018.

Am discutat despre continuarea colaborării eficiente comercial-economice între Moldova şi regiunea Kursk, despre studierea experienţei în domeniul educaţiei, culturii şi turismului și colaborarea în sfera umanitară.
Mi-am exprimat convingerea că relaţiile dintre Republica Moldova şi regiunea Kursk vor evolua cu succes în continuare.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.