Am avut o întrevedere cu Excelența Sa, Steven Mark Fisher

Am avut o întrevedere cu Excelența Sa, Steven Mark Fisher, noul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în țara noastră.

Am abordat subiecte privind agenda actuală a relațiilor bilaterale, apreciind înalt susținerea acordată de Regatul Unit țării noastre în diverse domenii.

Am menționat că mizăm și în continuare pe sprijinul Marii Britanii în procesul de implementare a agendei de reforme, inclusiv în combaterea corupţiei, reformării sistemului financiar-bancar, consolidării securităţii naţionale, inclusiv a celei energetice, etc.

În contextul discuțiilor pe marginea situației politice din țară, am specificat că administrația prezidențială pledează pentru un guvern profesionist și tehnocrat care va respecta toate angajamentele față de partenerii externi, va continua implementarea Acordului de Asociere cu UE, colaborarea cu FMI, BM și alte organizații internaționale și va promova o politică externă echilibrată între Vest și Est.

Agenda internă a noului guvern se va axa pe realizarea și implementarea reformelor inițiate, avînd următoarele priorități.

În primul rînd este vorba despre implementarea reformei justiției și a numirii unui procuror general independent și integru, în conformitate cu legislația în vigoare. În acest sens vor fi respectate toate recomandările partenerilor externi și a experților Comisiei de la Veneția.

În domeniul social se va insista pe susținerea inițiativelor prezidențiale de indexare a pensiilor, majorare a salariilor, susținerii categoriilor social-vulnerabile ale societății.

În domeniul dezvoltării economice agenda noului guvern va prevedea o administrare fiscală eficientă, combaterea schemelor de contrabandă și corupție, atragerea unor investiții majore în proiecte de infrastructură mari, susținerea unor sectoare importante precum turismul, domeniul IT, dezvoltarea serviciilor etc.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.