Am avut o întrevedere cu Episcopul de Bălţi şi Făleşti Markel

Am luat cunoştinţă de modul în care se desfăşoară lucrările de reparaţie a clădirii administraţiei eparhiale – una dintre cele mai frumoase clădiri din oraşul Bălți. Reparația capitală a acestui edificiu se efectuează pentru prima dată din momentul dării acesteia în exploatare, în anul 1932. Lucrările sînt efectuate cu sprijinul Campaniei Naționale “Iubesc Moldova” și sub patronajul Președintelui Republicii Moldova.

În timpul discuției cu Episcopul am vorbit despre Congresul Mondial al Familiei, care va avea loc, în premieră, la Chişinău, la 14-16 septembrie, precum şi despre pregătirile către vizita în ţara noastră a Sanctităţii Sale, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril, care va vizita, de asemenea, și Eparhia Bălți.

Am subliniat că apărarea Ortodoxiei şi a valorilor tradiţionale rămîne a fi unul din cele mai importante obiective din cadrul activităţii mele în postul de Preşedinte al Moldovei.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.