Am avut o întrevedere cu Elmar Brock, europarlamentar german

Am avut o întrevedere cu Elmar Brock, europarlamentar german, în cadrul căreia am făcut un schimb de opinii privind relațiile dintre Moldova și UE, dar și privind situația politică internă și externă din țara noastră.

În cursul discuției i-am mulțumit pentru disponibilitatea de a avea un dialog direct și deschis. Am remarcat că Uniunea Europeană este pentru Moldova un partener strategic firesc. Am subliniat că realizarea Acordului de Asociere RM – UE este o oportunitate pentru promovarea pe intern a reformelor necesare.

Totodată m-am pronunțat pentru implementarea reală a reformelor respective în beneficiul cetățenilor Moldovei și nu de dragul raportării solemne la Bruxelles. Am exprimat certitudinea că după alegerile parlamentare, implementarea documentelor semnate cu UE va continua.

În altă ordine de idei am explicat detalii cu privire la strategia prezidențială de promovare a unei politici externe echilibrate care prevede menținerea și dezvoltarea relațiilor pragmatice și reciproc avantajoase atît cu partenerii din Est, cît și cei din Vest, cu respectarea statutului de neutralitate permanentă a Moldovei.

Am remarcat că pentru Moldova este foarte importantă preluarea experienței unor state europene neutre în sfera asigurării securității europene și regionale. Am făcut un apel către Uniunea Europeană să manifeste interes în sprijinirea eforturilor noastre orientate spre consolidarea statutului de neutralitate permanentă al Republicii Moldova și recunoașterea sa internațională.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.