Am avut o întrevedere cu Edgars Rinkēvičs, Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei

În cursul dialogului am abordat mai multe subiecte cu privire la politica internă şi externă a țării, situația social-economică, statutul de neutralitate al țării, soluționarea conflictului Transnistrean și alte chestiuni.

Am salutat dinamica pozitivă a relațiilor moldo-letone care s-au intensificat pe parcursul celor 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Am exprimat mulțumiri pentru asistenţa financiară acordată Republicii Moldova de către Letonia în mai multe domenii.

Totodată, am menționat că Republica Moldova trebuie să aibă relații bune de colaborare atît cu Estul cît și cu Vestul. Trebuie să asigurăm o balanță în politica externă și să diversificăm relațiile comerciale în toate direcțiile avantajoase pentru țara noastră.

Mi-am exprimat convingerea că, prin eforturi comune, parteneriatul dintre Republica Moldova și Republica Letonia va cunoaște un ritm ascendent de dezvoltare pe multiple planuri, în beneficiul cetățenilor.

Am pledat pentru intensificarea ritmului schimburilor comercial-economice bilaterale, precum și pentru valorificarea potențialului existent.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.